Verliefd

Verliefd

Een tijdje geleden ben ik verliefd geworden op een hele leuke man. Het was allemaal best snel gegaan, wat vaak het geval bij liefde op het eerste gezicht. Ik ben niet zo vaak en niet zo snel verliefd, dus als je dan iemand tegenkomt die je oprecht erg leuk vindt, is dat best een hele happening. Je moet wennen aan het verliefd zijn. Die vlinders in je buik, je moeilijk kunnen concentreren omdat je gedachten steeds afdwalen naar die ene supermooie persoon, de minuten die uren voelen tijdens het wachten op een bericht terug van je geliefde en de lach die je maar niet van je gezicht krijgt. Je gaat heen en weer tussen je fantastisch voelen naar heel onzekere momenten. Maar als je hem of haar echt heel leuk vindt, heb je die onzekerheid er wel voor over. Juist door dát gevoel weet je dat je nu iemand hebt ontmoet die anders is dan anderen. Door wie je wereld er anders uitziet en wel veel mooier.

Elkaar leren kennen

Wat ik bijvoorbeeld heel leuk vind van hem, is de totaal andere films die hij kijkt dan ik. Hij kijkt graag naar thrillers en door hem ben ik dat genre ook gaan waarderen. Op zijn beurt is hij met mij mee gaan kijken naar romantische komedies. Als je verliefd bent, doe je dat. Het voordeel van de films die hij interessant vind, is dat ik een goed excuus heb lekker dicht tegen hem aan te kruipen vanwege de spannende scènes die vaak voorbijkomen. Bij de romantische komedies doen we dat eigenlijk ook, omdat je van dat soort films vaak nog beter beseft hoe verliefd je op elkaar bent. Het zou nog beter zijn te zeggen dat we elk excuus aanpakken om dicht tegen elkaar aan te kruipen. Ook maakt hij hele andere gerechten klaar, eet hij andere chips dan ik en koopt andere frisdrank. Ja, dat is het leukste van verliefd zijn: dat je wereld niet alleen mooier, maar ook groter wordt en elkaar nieuwe dingen leert kennen.

Goeie gesprekken

Natuurlijk is ook een belangrijk onderdeel van het elkaar leren kennen de verhalen die je elkaar vertelt over wat je hebt meegemaakt en hoe je daarmee om bent gegaan. Zo vertelde ik hem over het overlijden van mijn moeder toen ik twintig was en hoe erg mij dat veranderd had. Hij vertelde dat toen hij begin twintig was, verslaafd aan wiet was geweest. Gelukkig heeft zijn moeder toen ingegrepen en hem duidelijk gemaakt dat hij er te ver mee was gegaan. Dat hij moest stoppen en hulp moest zoeken, voordat het zijn verdere leven zou beïnvloeden. Ze herinnerde hem aan de dromen die hij vroeger had gehad en hij daar nu niks meer mee deed. Hij had toen ingezien dat ze gelijk had en heeft toen alles op alles gezet zijn leven weer op het goede spoor te zetten. Dat is hem gelukt, waardoor ik hem nog meer waardeer. Daarna hadden we het erover hoe belangrijk moeders kunnen zijn in je leven, zeker als je het geluk hebt een goede moeder te hebben of te hebben gehad. Ik vind het natuurlijk jammer dat mijn moeder hem niet kan leren kennen, maar ik weet zeker dat ze hem een leuke en goede man had gevonden.