Mijn droomtuin creëren

Mijn droomtuin creëren

Het is helaas een realiteit dat heel veel tuinen in Nederland weinig groen zien. Er zijn veel mensen die niet zoveel waarde hechten aan hun tuin en om die reden vooral stoeptegels in de tuin hebben. Zelf ben ik alleen een gigantisch fan van mooie bloemende tuinen en toen ik meer geld begon te verdienen en samen met mijn partner een huis kocht wist ik dat ik graag een grote tuin wilde. Mijn droomtuin had verschillende aspecten en die heb ik uiteindelijk weten verwezenlijken. In dit artikel bespreek hoe het was om mijn droomtuin te creëren.

Hard werken

Een mooie tuin maken doe je niet even snel. Het kostte me jaren om de tuin te maken waar ik trots op was. In de zomer was ik bijna dagelijks in de tuin te vinden maar het was het waard. Ik vind het ontzettend belangrijk om een tuin te hebben die volstaat met mooie bloemen en planten. Tegelijkertijd wil ik ook niet te veel chaos in mijn tuin. In principe heb ik gekozen voor een tuin in Italiaanse stijl maar dan toch wel een stuk voller met bloemen en planten. Tegelijkertijd wilde ik meer uit mijn tuin halen. We hebben ook geïnvesteerd in houten tuinschermen.

Vijver

Ik heb vijvers met fonteinen altijd al ontzettend mooie gevonden. Ik had gelukkig mazzel en had al een vijver in mijn tuin toen we het huis kosten. Houdt er bij het hebben van een vijver wel rekening mee dat het veel werk kost en moeilijk is om de vijver ecologisch stabiel te houden. Ik sta regelmatig in de zomer tot mijn middel in de vijver om alles schoon te maken.

Konijnenhok

Naast mijn liefde voor tuinen heb ik ook al mijn hele leven een grote liefde voor konijnen. Daarom vond ik het heel erg leuk om een groot konijnenhok in de tuin te hebben. We hebben het voornaamste hok en daarnaast ook een grote ren waar de konijnen kunnen rennen. In de zomer laten we de konijnen ook vrij om door de tuin te rennen, dit zorgt wanneer ze in de avond weer moeten worden opgesloten voor grappige situaties.

Trampoline

Aangezien ik een zoon en dochter heb leek het me leuk om ook iets voor hen in de tuin te hebben. Daarom besloten we om een trampoline aan te schaffen. Hier hebben ze in de loop van de jaren ontzettend veel plezier aan gehad.