Klimaatvoornemens!

Klimaatvoornemens!

Voornemens

We kennen ze allemaal wel, die clichématige goede voornemens die collectief ingaan op de 1e van het nieuwe jaar. We gaan allemaal minder snoepen, vaker gezonder eten, besparen op onnodige zaken, gaan minder op onze telefoon zitten en natuurlijk met uitstek op nummer één: véééél vaker sporten. Echt hoor! Gaan we doen. Alleen, we doen het niet. Althans, we doen het voor een week of twee. Echter proberen we het elk jaar wel weer en gaat het bij sommige mensen behoorlijk lang goed. Los van het feit dat dat echt heel knap is, is het ook heel erg nuttig. Zeker als je er zelf financieel of fysiek voordeel uit haalt – door bijvoorbeeld flink te besparen of aardig wat kilo’s kwijt te raken.  Maar tegenwoordig missen we één belangrijk goed voornemen in dit standaard rijtje wat ons mogelijk winst kan opleveren: je beter inzetten voor een goed klimaat.

Tips

Huh, wát? Ja, je kan er niet meer omheen:dit is een hot topic en er moet onderhand echt wel iets veranderen in onze mindset. En iedereen kan er iets aan bijdragen. Zo kan je bijvoorbeeld:

  • Goed opletten bij het scheiden van afval. Niet alles op één hoop, maar keurig in aparte bakken. Veel afval kan gewoon nog recycled worden, maar dat kan alleen als het werkelijk recyclebaar wordt aangeleverd. Door jou als individu dus!
  • Minder plastic gebruiken! Nee, je hebt niet het zoveelste tasje nodig als je één shirt koopt en je hoeft al helemaal niet om al je tomaatjes een zakje heen, deze kan je  thuis prima zelf even wassen. Gebruik in plaats daarvan papieren zakjes (en rietjes), of nog beter: gewoon niks. Eigen juten tas mee en gaan met die banaan.
  • En die dieselbak voor de deur: die kan natuurlijk echt niet meer. Elektrisch rijden is niet meer een futuristisch project, het is er nu en de oplaadpalen springen uit de grond. Je kan je overal onderhand heen verplaatsen, maar dan zonder de belachelijke kosten van benzine of diesel. Daarnaast hoef je niet meteen een elektrische auto te kopen. Een prima alternatief is een elektrische auto leasen. Zo kan je eerst kijken of je dit wat vind, en bij Dealerleasing kan je deze zelfs nog inruilen voor je abonnement officieel afgelopen zou zijn. Die flexibileit is perfect voor de twijfelkonten onder ons.

En jij, doe jij nog specifieke dingen om het klimaat stukje bij beetje te steunen? Laat het ons weten!