Haal de juiste verlichting in huis

Haal de juiste verlichting in huis

Interieurverlichting kan nog best een dingetje zijn. Hoe kies je voor de juiste verlichting? Hoe kun je licht gebruiken om je woning sfeer- en stijlvol te laten lijken? In dit blog heb ik een aantal soorten verlichting op een rijtje gezet en geef ik tips bij welke ruimtes deze het beste zouden passen. Natuurlijk is iedere woning anders en over smaak valt niet te twisten, maar deze tips kunnen handig zijn om mee te nemen in je besluit.

Stijlvol met led downlighters

De een houdt van stijlvolle lampen die gezien mogen worden, de ander heeft liever dat de lichtbronnen mooi blenden met de rest van de ruimte. Een mooie oplossing hiervoor zijn led downlighters. Deze led spots plaats je in het plafond en geven een zeer aangenaam licht dat vanaf het plafond naar beneden schijnt. Deze led downlighters zijn er in verschillende soorten, zo kun je kiezen voor warmere verlichting, neutrale of juist koele kleuren. Led downlighters staan ontzettend modern en stijlvol en kunnen voor elke ruimte gebruikt worden. Bijvoorbeeld in de woonkamer met een dimmer erop om 's avonds net dat beetje extra sfeer te creëren. Maar ook in de keuken kan dit soort verlichting goed zijn werk doen, tijdens het bereiden van maaltijden wil je tenslotte goede verlichting hebben.

De klassieke kroonluchter

Hou je van een klassieke uitstraling en ben je gek op decoratie? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een prominente kroonluchter. Dit staat met name prachtig als je een hoog plafond hebt. Afhankelijk van je interieurstijl kun je kiezen voor een klassieke, kristallen kroonluchter, of juist een moderne variant. Op het gebied van kroonluchters is alles mogelijk. Ook hier kun je weer werken met dimmers om je woonkamer of slaapkamer 's avonds om te toveren in een knusse, sfeervolle ruimte.

Sfeerverlichting

Je kunt natuurlijk verschillende soorten verlichting met elkaar combineren. Zo kun je de ruimte 's avonds verlichten zoals jij dat op dat moment wilt. Ga je voor gedimde sfeerverlichting, of heb je toch net even wat meer licht nodig? Kies voor een combinatie van bijvoorbeeld led downlighters en stijlvolle sta lampen. Of creëer een gezellig hoekje met decoratieve lichtpeertjes voor een industriële, hippe look. Een mooie tafellamp staat ook altijd mooi, of een schemerlamp. En natuurlijk heb je niet alleen lampen nodig om het sfeervol te maken. Met kaarslicht of een open haard zet je ook gelijk de toon! Met de juiste verlichting kun je werkelijk alle kanten op en het internet staat vol met inspiratiebeelden. Zo maak je van jouw woning een waar paradijs op aarde.