Biologisch bestrijden, met meer insecten!

Biologisch bestrijden, met meer insecten!

Biologische ongediertebestrijding is het gebruik van insecten en kleine dieren om de groei van schadelijke organismen in ingesloten gebieden te voorkomen. Dit omvat in het geval van deze blog voornamelijk planten. Biologische controle wordt gebruikt door verschillende soorten insecten en hun plagen te bestrijden, waaronder: kakkerlakken, bladluizen, bedwantsen, vliegen, schimmel, luizen, muggen, schimmel, zilvervis, enzovoort. Hoewel niet alle biologische controleorganismen giftig zijn voor de mens, zijn sommigen vooral gevaarlijk gebleken voor planten. Als u wilt leren hoe u uw planten kan beschermen zonder gebruik te maken van chemische chemicaliën die mogelijk ook schadelijk zijn voor u en uw huisdieren! 

Biologisch bestrijden zonder insecten?

Een van de meest voorkomende vormen van biologische controle in de Verenigde Staten is de toepassing van een biologisch afbreekbaar insecticide dat bekend staat als certamine. Dit wordt meestal gemaakt van plantaardige materialen zoals suikerriet, sojabonen en tarwe. Biological Pest Control-bedrijven gebruiken ook een pyrethroïde insecticide die is gemaakt van een soort schimmel en een goedgekeurd voedsel (bijvoorbeeld alsem). 

Er zijn veel soorten organismen die kunnen worden behandeld met biologische controlemiddelen. Een voorbeeld is de zwarte vlieg, die een plaag is in de zuidoostelijke Verenigde Staten die ernstige schade aan huizen, gazons en tuinen kan veroorzaken. D. A. Dit specifieke insect is een heel veel voorkomend probleem geworden in de Verenigde Staten, met name rond maïsvelden, omdat het in staat is om de maïsstelen te consumeren, evenals de bladeren. De volwassen parasitaire komt uit de grond, waar het sappen van de maïs zuigt of het blad van de plant verbruikt.

Hoe gaat dat in Europa?

Om de populaties van deze insecten die een veld hebben binnengevallen, toepassen, past de biologische ongediertebestrijding pesticiden toe die zijn ingevoerd uit Europa of uit andere landen die deze plaag regelen. Meestal, alvorens het pesticide op de bodem toe te passen, zal het bedrijf de gebieden identificeren die zijn besmet met een specifieke soort. Na identificatie gaat een inspecteur met een licentie naar de scène en bepaalt of er beperkingen zijn voor de invoer van het pesticide. 

Er zijn veel redenen waarom bedrijven pesticiden gebruiken en biologische ongedierte bedrijven vallen onder deze categorie. Eén reden is om een hardnekkig plaag te beheersen die erin is geslaagd om te ontsnappen aan de controle van reguliere aas, sprays en andere methoden die in het verleden worden gebruikt. Een andere reden is om een gebied te vergroten dat is geïnfecteerd door natuurlijke vijanden. Natuurlijke vijanden omvatten vogels, kikkers en slakken, en de meeste van deze wezens kunnen worden gecontroleerd met behulp van biologische methoden. In feite zijn er bedrijven die zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling en implementatie van natuurlijke vijandelijke systemen. In Europa wordt dit ook veel gebruikt. Denk hierbij aan larven van lieveheersbeestjes voor het bladluis bestrijden